• Hans van Nikkelen Kuijper

Drones bezorgen pakketten, ook als je niet thuis bent


Eigenlijk maakt het niet uit wie of wat je pakket komt bezorgen. Belangrijkste is dat de levering lukt en dat het pakket, als je het zelf niet kan aannemen, op een veilige plek kan wachten.

Tot nu toe zijn het altijd mensen die het pakket komen afleveren. Velen denken dat het een kwestie van tijd is dat daar verandering in komt. Wij ook.

Pakketten komen uit de lucht vallen

Zoals we vorige week al schreven zijn er onder andere in Europa verschillende partijen aan het testen met het bezorgen van pakketten met drones. Daar zitten nog wel haken en ogen aan, en veiligheid is één van de grootste. Met name wanneer drones in de buurt van mensen komen komt de veiligheid mogelijk in het gedrang.

De normaalste zaak van de wereld

De eerste paar keer is het interessant en cool om te zien hoe een drone een pakketje komt leveren, maar dat went snel. Vanaf dat moment maakt het niet meer uit of het een bezorger is of een drone. Waar het om gaat is dat het pakket wordt afgeleverd.

In the box denken

Of je nu thuis bent of niet, een pakketje zal op een veilige plaats moeten worden neergezet. Een pakketbox zoals de Parcer is dan een ideaal afleverpunt. De technologie die standaard in een Parcer is ingebouwd, maakt het al mogelijk om de Parcer door een drone te laten openen. Dat gaat met een RFID signaal. Dat zijn gecodeerde radiogolven die de Parcer kan ontvangen. Als de juiste code wordt meegestuurd, dan gaat de Parcer open en kan het pakket er in worden geplaatst.

Werkt dat echt?

Ja. Dat werkt echt. We hebben deze zomer een test gedaan samen met B2C Logistics. We hebben daarvoor de Parcer wel een beetje aangepast. Een drone dropt of haalt een pakketje op vanuit de lucht, dus hebben de manier waarop de Parcer opengaat hiervoor aangepast.

Uiteraard hebben we het experiment gefilmd:

De Parcer stuurt je een bericht zodra er een pakket is opgehaald of geleverd, wie of wat het ook komt brengen of halen. Handig toch? Ben je eigenlijk altijd thuis.

#Drones #Bezorging #LastMile #Slimmepakketbox #Slimmebrievenbus

354 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven