• Hans van Nikkelen Kuijper

Nederlanders doen vaker online boodschappen


Nederlanders doen dus veel vaker online hun boodschappen. Het is ook wel heel makkelijk. Vanuit je luie stoel klik je op de website alle boodschappen aan, en zonder in de rij te staan bij de kassa reken je af. De volgende dag brengt iemand de boodschappen zelfs tot in de keuken. Als je thuis bent tenminste.

Bijna 16 % van de Nederlanders heeft in de eerste helft van dit jaar online boodschappen gedaan. En meer dan de helft kwam meerdere keren langs de online kassa. Bijna 80 % van de online omzet van supermarkten komt van deze laatste groep, blijkt uit recente cijfer van GfK.

Gemak en tijdsbeparing

Het zijn in Nederland vooral jongeren en gezinnen met een hoog inkomen en kinderen die online hun winkelwagentje vullen. Jongeren zijn opgegroeid met het internet en gewend online te leven. Voor de laatste groep is het vooral een kwestie van tijd besparen en gemak. En online boodschappen doen is nou eenmaal duurder dan zelf naar de winkel gaan.

In Amerika deed meer dan 30% online boodschappen in dezelfde periode, waarvan 10% zelfs bijna niet meer bij een normale supermarkt komt. Volgens het Amerikaanse onderzoek is de belangrijkste reden voor mensen om niet online boodschappen te doen dat ze zelf hun groente en fruit willen uitzoeken. Je kunt op een website natuurlijk niet ruiken en voelen.

In 10 jaar 10x meer online boodschappen

In Nederland lopen we dus wat “achter” op bijvoorbeeld Amerika als het gaat om online boodschappen doen. Daar is volgens Sonny Duin (Sector Econoom Retail ABN Amro) een verklaring voor. De winkeldichtheid in Nederland is bijvoorbeeld erg hoog. Binnen elke 3 kilometer vind je 10 grote supermarkten. Ook hebben supermarkten hele ruime openingstijden en zijn er veel ook op zondag open. Toch verwacht Sonny dat we in Nederland over 10 jaar meer dan 10 keer zoveel boodschappen online doen als nu.

Handig toch?

In een Parcer is trouwens meer dan genoeg ruimte voor een grote shopper vol boodschappen, maar dat terzijde. Kijk voor meer informatie, bijvoorbeeld over hoe de Parcer je een bericht stuurt als het in de Parcer te warm wordt, hier.

#Slimmebrievenbus #Onlineboodschappen #Parcer #Pakketbox

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven